• Vindmølle, solceller, solcelleanlæg, minimølle, husstandsvindmølle, microvindmølle

  Up-loaded den december 15th, 2009 WebSites 2 comments

  …Kært barn har som bekendt mange navne ! Spørgsmålene vil ingen ende tage når det drejer sig om  vindmøller til privat brug  og det er jo en herlig indikation på hvor stor interessen egentlig er. Det har desværre vist sig i løbet af det sidste års tid at effekten på møllerne ikke står helt mål med forventningerne !   Ikke desto mindre har vi efterhånden

  500W_Wind_Turbine_summ hver uge har forespørgsler på minivindmøller og husstandsvindmøller eller micro vindmøller, vi siger til at alle der henvender sig at vi har stoppet vind afdelingen og udelukken koncentrerer os om solcelleanlæg, dette valg er truffet i starten af 2011. Det viste sig at vindmøllerne slet slet ikke producerer det der var lovet!. DET GØR SOLCELLERNE !! Her følger en definition på møllerne (ikke vores :))  En Micro vindmølle defineres som en vindmølle med en kapacitet på op til 1 KW. En Minivindmølle har en kapacitet på mellem 1-10KW og en Midi vindmølle ligger mellem 10-100KW. I første omgang koncentrerer vi os om micro vindmøllen med et vingefang på 2,5m i diameter, – hvilket betyder at man ikke skal bøvle med diverse godkendelser pga. størrelse, desværre er der nogel uventede udfordringer omkring ydelserne på disse møller. Mange gange vil det give mere mening at installere Solcelleanlæg i stedet for. Mange af de spørgsmål vi får stillet omhandler de forskellige muligheder der er for gevinsten ved at have en vindmølle/ solcelleanlæg. For mange tror fejlagtigt at en vindmølle / solcelleanlæg kun kan producere til dit el forbrug, men sådan forholder det sig ikke.

  Her kommer noget lidt “tørt” info mini vindmøller og solcelleanlæg– men det betyder bare at det er VIGTIG  info…

  Hvis du har en microvindmølle eller et solcelleanlæg er det korrekt at den producerer strøm som du kan vælge at bruge til dit lys, din computer og f.eks dit tv, – men så kan du  sælge den overskydende strøm til det lokale forsyningsnet. Hvis du vælger at gøre dette foregår det via en køb/salg måler der automatisk videresender oplysningerne til forsyningsnettet om dit udbytte og dit forbrug. Men du kan også undlade at sælge den overskydende strøm og i stedet udnytte den overskydende energi fra møllen, ved at dirigere den tilbage til husets varmeanlæg eller varmtvandstanke, dette kan absolut ikke betale sig hvis du er tilmeldt netto måler ordningen. Faktisk er “reglen” at du kan kombinere din mølle/solcelleanlæg med al slags alternativ energi. Jordvarmeanlæg, solvarme anlæg, luft til vand varme anlæg. Faktisk er det kun fantasien der sætter grænser for dine muligheder, så det er bare med at komme i gang.  Har man som privat person anskaffet sig en husstands vindmølle eller en minivindmølle, så skal indkomsten fra møllen selvangives. Man kan vælge at lade indkomsten fra vindmøllen opgøre efter de regler der blev fastsat i 1996, der bestemmer at de første 3000 kr. af bruttoindkomsten fra vindmøllen er skattefrie. Overstiger bruttoindkomsten fra møllen 3000 kr. skal der betales skat af 60% af den overskydende del af bruttoindkomsten. Det betyder naturligvis at de resterende 40% af  bruttoindkomsten er skattefrie…!

  Forventet eksplosion af antallet af micro vindmøller ; bør det ikke være solceller i stedet?.

  Lige nu er der “kun” ca. 200 små private vindmøller i Danmark. Det antal vil i de kommende år eskalere hurtigere end vinden blæser. I Wellmore hopper vi ikke med på vognen. Med en beregning der siger at priserne på el stiger ca. 7 % årligt, – ja så behøver man ikke være en idealist fra 70´erne med langt hår, hashpipe og hjemmestrik for at kunne se logikken i husstandsvindmøller for fremtiden hvis ikke lige det var fordi ydelserne ikke står mål med investeringen. Det gør derimod solcellanlæg til fulde. De larmer ikke, og de yder det de lover, de er fuldstændigt vedligeholdelses frie OG de er blevet billigere end tilsvarende møller.

  Hvad er definationen på en husstandsvindmølle – den kommer her:

  Møllen må max have en højde på 25m – til øverste vingetip. Rotordiameteren må maximalt være på 13m og møllen må maximalt yde en effekt på 25 kilowat.  

  Sol og vind er da heldigvis stadig gratis. Og husstandsvindmøllen er vigtig både for miljøet og økonomisk set, man skal blot huske på at solceller idag er blevet MEGET billligere end tidligere, dette betyder at man med en mindre investering får mere valuta ved at vælge solceller frem for møllerne. En vindmølle/solcelleanlæg har den fordel at begge anlæg kan kobles op og benytte netoo måler ordningen.  Dette vil gøre solcelle investeringen sjovere end vindmøllen!      

  Hvad er definitionen på en Micro vindmølle?

  En micro vindmølle er en mølle på op til 2,5 m i rotor diameter. Denne type mølle har den store fordel at stort set alle må stille sådan en mølle op! Du skal meddele kommunen at du agter at stille såden en micro mølle op og så tager de som udgangspunkt til efterretning at du gør det. Over 2,5 m er reglerne meget stivere. Her i efteråret og vinteren 09/10 arbejdes med et lovforslag som vil gøre afregningen for el produceret på en micro vindmølle meget lempelige , ligesom solceller. dvs nul skat af op til knab 6000 kwh!! DET er intressant. Lovforslaget forventes vedtaget i dette folketingsår.

  Besøg det alternative varme site Wellmore-Energi.dk

  Helt personligt – og næsten også objektivt, så synes jeg at vi er gode til at vejlede vores kunder i hele forløbet. Når du vælger at handle med os handler det ikke bare om at betale for en vare, i dette tilfælde et solcelleanlæg. Vi engagerer os i hele dit forløb lige fra rådgivning og planlægning, til teknisk support og opsætning. Det handler om tryghed for kunderne når der skal investeres i langsigtede projekter. Godt begyndt er halvt fuldendt, og for os er det vigtigt at den vare der købes hos os også svarer til det behov du har. Hvis du går rundt med tanker om at indhente tilbud på alternativ energi, så er vi absolut et opkald eller et besøg værd. Om du ved lidt eller meget, så kan du altid få meget ud af at tale med os om opsætning af solcellanlæg, jordvarmeanlæg eller varmepumper – ja eller nogle af de andre former for energi vi tilbyder.

  Kom ind og besøg os i Wellmore og “sun”more….!

   

  2 kommentarer til “Vindmølle, solceller, solcelleanlæg, minimølle, husstandsvindmølle, microvindmølle”

  1. Hej mogens
   tag venligst kontakt til Wellmore Center Nord som har expertisen på vindmøller: tel 98241144 mail peter@wellmore.dk

  2. Bjørn Roger Skomsøy

   Hei

   Jeg lurer på hva pris for kjøp og montering av en slik vindmølle er. Jeg bor i Norge så jeg vet ikke hva reglene er her, for å sette opp en slik vindmølle.
   Så det jeg lurer på er å få mer info om pris og hva en slik vindmølle produsere i forskjellige vindstyrker.

   Mvh Bjørn Roger Skomsøy

  Skriv et svar